Betaal ik een opzegvergoeding als ik overstap naar zakelijke energie?


Dit is afhankelijk van de resterende looptijd bij uw huidige energieleverancier. Ook verschillen de voorwaarden bij ZZP/MKB en grootzakelijk. Bij grootzakelijk moet er namelijk goed gekeken worden naar het contract, omdat er vaak een opzegtermijn geldt van 12 maanden. Dit betekend dat als u niet 12 maanden voor de einddatum het contract opzeg, dit per direct verlengd kan worden met een jaar en meestal tegen duurdere verlengingstarieven. Bij ZZP/MKB is dit meestal een maand, en wordt het omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd, met variabele leveringstarieven.

Switchvenster


Allereerst moet er gekeken naar het switchvenster van uw nieuwe energieleverancier. Dit is de maximale duur dat de energieleverancier bereid is te wachten, voordat zij u overnemen.

Voorbeeld 1: u heeft momenteel een resterende termijn van 12 maanden en de nieuwe energieleverancier heeft een switchvenster van 24 maanden. Dan wacht de nieuwe energieleverancier de 12 maanden af, neemt u dan over en u betaald geen opzegvergoeding.

Voorbeeld 2: u heeft momenteel een resterende termijn van 12 maanden en de nieuwe energieleverancier heeft een switchvenster van 6 maanden. Omdat het switchvenster korter is dan uw resterende looptijd, doorbreekt de nieuwe energieleverancier het huidige contract, zal u direct overnemen, en uw huidige energieleverancier zal u een opzegvergoeding in rekening brengen.
Hulp nodig?
Vraag en antwoord


Kan Sention mij helpen aan een energiecontract?
Jazeker, upload uw jaarnota en ontvang binnen 2 werkdagen een passend energieaanbod op maat.

 

Zijn hier kosten aan verbonden?
Nee, dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

 

Hoe onafhankelijk is Sention?
Sention heeft geen enkel belang bij welke energieleverancier u kiest. Daardoor kunnen wij u 100% onafhankelijk advies geven over welk zakelijk energiecontract het beste bij u past.