Hoe kan ik besparen op mijn energiekosten met een kantoor aan huis?


Als ZZP'er kunt u fiscaal voordeel krijgen op de energiekosten van uw woning. U kunt op verschillende manieren geld besparen met een zakelijk energiecontract, afhankelijk of u een werkruimte aan huis heeft of niet:

  1. Maak gebruik van scherpe zakelijke tarieven

  2. Maak gebruik van de btw-terugvordering

  3. Trek uw zakelijke energiekosten af van de belasting

Voor veel ZZP'ers kunnen deze bovenstaande regelingen aanzienlijk schelen in de energiekosten. Bekijk daarom direct of een zakelijk energiecontract via Sention geschikt is voor uw situatie, zodra u bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Bekijk of u in aanmerking komt voor de aftrek van zakelijke energiekosten


Met behulp van de rekenhulp van de belastingdienst, kunt u precies zien of u recht heeft op het aftrekken van de zakelijke energiekosten. De rekenhulp is een handig hulpmiddel om snel inzichtelijk te krijgen of u aan de voorwaarden voldoet voor het belastingvoordeel.

Raadpleeg uw boekhouder of financieel adviseur


Mocht u alles tot in de puntjes willen uitzoeken, dan adviseren wij om altijd even contact op te nemen met uw boekhouder of financieel adviseur. Hij of zij is op de hoogte van uw huidige situatie, en kan aan de hand daarvan bepalen of u aan de verschillende regelingen voldoet.
Hulp nodig?
Vraag en antwoord


Kan Sention mij helpen aan een energiecontract?
Jazeker, upload uw jaarnota en ontvang binnen 2 werkdagen een passend energieaanbod op maat.

 

Zijn hier kosten aan verbonden?
Nee, dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

 

Hoe onafhankelijk is Sention?
Sention heeft geen enkel belang bij welke energieleverancier u kiest. Daardoor kunnen wij u 100% onafhankelijk advies geven over welk zakelijk energiecontract het beste bij u past.