Hoe werkt het inkopen van energie?


Bij veel organisaties kan sprake zijn van meerdere aansluitadressen en aansluitingen. Voor iedere aansluiting moet er bepaald worden hoeveel energie er ingekocht moet worden. Naast de inventarisatie van het totale inkoopvolume moet er ook gekeken worden naar het specifieke afnameprofiel van de aansluitingen.

Het inkopen van energie is vergelijkbaar met de handel in aandelen. De handel in elektriciteit en gas vindt plaatst op de ICE ENDEX en APX, de handelsplaatsen voor elektriciteit en gas. Op de websites van ICE ENDEX en APX worden dagelijks de groothandelsprijzen van elektriciteit en gas gepubliceerd. Deze prijzen geven een goede indicatie van de prijsontwikkelingen van elektriciteit en gas.

Omdat de energieprijzen dagelijks veranderen, is het vinden van het juiste inkoopmoment van groot belang. Het loont dus om de ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten te (laten) houden. U kunt op één specifiek moment voor de gehele duur van uw energiecontract energie inkopen. Dan heeft u het in één keer geregeld en heeft er geen omkijken meer naar. Ook kunt u ervoor kiezen om tijdens uw energiecontract energie in te kopen, zo spreidt u het risico en legt u niet alles in één keer vast.
Hulp nodig?
Vraag en antwoord


Kan Sention mij helpen aan een energiecontract?
Jazeker, upload uw jaarnota en ontvang binnen 2 werkdagen een passend energieaanbod op maat.

 

Zijn hier kosten aan verbonden?
Nee, dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

 

Hoe onafhankelijk is Sention?
Sention heeft geen enkel belang bij welke energieleverancier u kiest. Daardoor kunnen wij u 100% onafhankelijk advies geven over welk zakelijk energiecontract het beste bij u past.