Kan ik een zakelijk energiecontract afsluiten met een eenmanszaak?


Als MKB'er kunt u fiscaal voordeel krijgen op de energiekosten van uw pand. U kunt op verschillende manieren geld besparen met een zakelijk energiecontract:

  1. Maak gebruik van scherpe zakelijke tarieven

  2. Maak gebruik van de btw-terugvordering

  3. Trek uw zakelijke energiekosten af van de belasting

Voor veel MKB'ers kunnen deze bovenstaande regelingen aanzienlijk schelen in de energiekosten. Bekijk daarom direct of een zakelijk energiecontract via Sention geschikt is voor uw pand, zodra u bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit kan tevens gecombineerd worden met een zakelijk energiecontract op uw privé-adres.

Voorwaarden zakelijke energie


Meestal houden energieleveranciers bij een kleinzakelijk energiecontract dezelfde voorwaarden aan als een energiecontract voor consumenten. Wanneer u niet op tijd uw zakelijk energiecontract opzegt, geldt in de meeste gevallen een opzegtermijn van één maand. Indien u niets doet, dan krijgt u een contract voor onbepaalde tijd, en krijgt u een variabel verlengingstarief, net zoals bij consumenten.

Raadpleeg uw boekhouder of financieel adviseur


Mocht u alles tot in de puntjes willen uitzoeken, dan adviseren wij om altijd even contact op te nemen met uw boekhouder of financieel adviseur. Hij of zij is op de hoogte van uw huidige situatie, en kan aan de hand daarvan bepalen of u aan de verschillende regelingen voldoet.
Hulp nodig?
Vraag en antwoord


Kan Sention mij helpen aan een energiecontract?
Jazeker, upload uw jaarnota en ontvang binnen 2 werkdagen een passend energieaanbod op maat.

 

Zijn hier kosten aan verbonden?
Nee, dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

 

Hoe onafhankelijk is Sention?
Sention heeft geen enkel belang bij welke energieleverancier u kiest. Daardoor kunnen wij u 100% onafhankelijk advies geven over welk zakelijk energiecontract het beste bij u past.