Kan ik het beste voor variabele of vaste tarieven kiezen?


Indien u een zakelijk energiecontract wilt afsluiten, heeft u een keuze uit een tweetal type tarieven: variabele en vaste leveringstarieven. Meer uitleg over deze tarieven vindt u hieronder:

Variabele tarieven


Variabele tarieven wijzigen twee keer per jaar: op 1 januari en 1 juli. Dit kan voordelig zijn als u denkt dat de energietarieven gaan dalen, want dan daalt u namelijk mee. Ook kan het nadelig zijn als de tarieven gaan stijgen.

Vaste tarieven


Vaste tarieven worden bepaald aan het begin van de overeenkomst, en gelden gedurende de gehele looptijd. Dit biedt wat meer stabiliteit en zekerheid. Dit geldt uiteraard alleen voor de leveringskosten. Mocht de overheid besluiten om de energiebelasting op te schroeven, dan betaald u natuurlijk meer.

Dus variabele of vaste tarieven?

De praktijk wijst uit dat meerdere ondernemers kiezen voor vaste tarieven. Zo heeft uw bedrijf wat meer stabiliteit en zekerheid, en weet u de gehele looptijd waar u aan toe bent. Indien u continu op de hoogte bent van de veranderingen binnen de energiemarkt, en denkt u te kunnen voorspellen of de prijzen gaan dalen? Dan is het wellicht handig om voor een variabel tarief te kiezen. Uit ervaring kunnen wij wel zeggen, dat variabele tarieven vaak hoger liggen dan vaste tarieven, en zeker de variabele verlengingstarieven. Dit zijn de tarieven die u krijgt als u contract teneinde loopt, en u doet er verder niets aan.
Hulp nodig?
Vraag en antwoord


Kan Sention mij helpen aan een energiecontract?
Jazeker, upload uw jaarnota en ontvang binnen 2 werkdagen een passend energieaanbod op maat.

 

Zijn hier kosten aan verbonden?
Nee, dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

 

Hoe onafhankelijk is Sention?
Sention heeft geen enkel belang bij welke energieleverancier u kiest. Daardoor kunnen wij u 100% onafhankelijk advies geven over welk zakelijk energiecontract het beste bij u past.