Wanneer is zakelijke energie goedkoop?


Welke zakelijke energieleverancier goedkoop is hangt af van uw bedrijfssituatie. Verbruikt u weinig stroom en gas, dan is het handig om te kijken naar een energieleverancier met lage vaste leveringskosten. Zie dat als een instaptarief bij een taxi, bij een korte rit kiest u liever voor een taxi met een laag instaptarief en hogere kosten per kilometer. Verbruikt u weer meer, dan kunt u beter kiezen voor een energieleverancier met lage energiekosten maar met hogere vaste leveringskosten.

Energiecollectief en rechtstreeks bij energieleverancier niet goedkoper


Vaak denkt men dat het afsluiten van een energiecontract via een energiecollectief of rechtstreeks via de energiemaatschappij goedkoper is, dit is in de meeste gevallen niet waar. Sterker nog, een energieleverancier die biedt vaak goedkopere tarieven aan via een vergelijker, zoals Sention. Een energiecollectief maakt gebruik van zogenaamde "reseller tarieven", deze tarieven liggen gemiddeld 30% hoger dan de tarieven die de energiemaatschappij in een vergelijker aanbiedt. Een energieleverancier hoeft bij een collectief niet te concurreren, maar bij een vergelijker wel.
Hulp nodig?
Vraag en antwoord


Kan Sention mij helpen aan een energiecontract?
Jazeker, upload uw jaarnota en ontvang binnen 2 werkdagen een passend energieaanbod op maat.

 

Zijn hier kosten aan verbonden?
Nee, dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

 

Hoe onafhankelijk is Sention?
Sention heeft geen enkel belang bij welke energieleverancier u kiest. Daardoor kunnen wij u 100% onafhankelijk advies geven over welk zakelijk energiecontract het beste bij u past.